Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Πάρου

Ποδηλασία 
Στην Πάρο υπάρχει ο Αθλητικός Ποδηλατικός  Όμιλος Πάρου ο οποίος διοργανώνει διάφορα είδη αγώνων όσον αφορά την ποδηλασία. Ανάμεσα σε αυτά είναι ο ποδηλατικός  γύρος της Πάρου που γίνεται κάθε χρόνο και κάθε φορά παίρνουν μέρος όλο και περισσότερα άτομα. Επίσης  μέσα στην διάρκεια του χρόνου διοργανώνονται  και άλλοι αγώνες οι οποίοι απαιτούν ιδιαίτερες  ικανότητες για να τερματιστούν, για παράδειγμα οι αγώνες με ποδήλατα βουνών αλλά και οι αγώνες δρόμου που βασίζονται σε πολλά χιλιόμετρα. Υπάρχουν κατηγορίες ανάλογα τις ηλικίες οι οποίες είναι :
ΕΦΗΒΟΙ: 15 – 18 ετών, Α1: 19 – 29 ετών, Α2: 30 – 39 ετών, Α3: 40 – 49 ετών, Α4: 50+, Νεανίδων

Γυναικών.


Ακολουθεί ένα βίντεο για το Μountain Biking στην Πάρο : 


)
Ιστοσελίδα:http://apoparou.wix.com/poparou#!test/c1fie




Κολύμβηση:Blue Lounge,Ναυτικός Όμιλος

Στην κολύμβηση της Πάρου υπάρχουν δυο σύλλογοι που μπορεί κανείς να γραφτεί για να κάνει προπονήσεις και έπειτα να συμμετάσχει σε διαφόρους αγώνες, μέσα από αυτούς και πανελλήνιοι αγώνες οι οποίοι μπορούν να σου δώσουν την εύκαιρα για την εθνική ομάδα της χώρας μας  και επίσης με μια καλή θέση στους πανελλήνιους αγώνες, κερδίζεις κάποια μόρια για τις πανελλήνιες του σχολείου. Ένας λοιπόν από αυτούς τους δυο συλλόγους είναι ο ΑΟΠ και ένας άλλος είναι ο ΝΟΠ. 
Γίνονται αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης κυρίως τους μήνες του καλοκαιριού, καθώς και ο διάπλους Πάρου-Αντιπάρου.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται ο διάπλους Πάρου-Αντιπάρου το 2012 :



Γήπεδα του Λυκείου Παροικιάς
Καλαθοσφαίριση: Λύκειο Παροικιάς-Νάουσας,1ο -2ο Δημοτικό σχολείο, Γυμνάσιο Παροικίας , Πάρκο Νάουσας, Αλυκή και Ε.Π.Α.Λ
Η καλαθοσφαίριση στην Πάρο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στο νησί, υπάρχουν ομάδες (ΑΟΠ, Μαρπησσαικός ) καθώς επίσης υπάρχει  εσωτερικό  πρωτάθλημα  (PABL) .Τέλος υπάρχουν και αρκετά γήπεδα που κάποιος μπορεί να ασχοληθεί με το άθλημα σαν χόμπι.

Ποδόσφαιρο: Λύκειο Παροικίας-Αλυκής(5x5),Δημοτικό στάδιο Παροικίας(11x11)

Το ποδόσφαιρο στην Πάρο πραγματοποιείται με τη μορφή  συλλόγων. Ποδοσφαιρικοί σύλλογοι υπάρχουν στην Αλυκή, στην Παροικία(ΑΟΠ-ΝΗΡΕΑΣ) και στην Μάρπησσα (ΜΑΡΠΗΣΣΑΙΚΟΣ).


Πετοσφαίριση: Λύκειο Παροικίας
Η Πετοσφαίριση στο νησί μας υπάρχει στην Νάουσα(ΝΗΡΕΑΣ) και στο γήπεδο του λυκείου Παροικίας (ΑΟΠ).Τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τον Δήμο και την Περιφέρεια, παρέχοντας  τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Στίβος: Δημοτικό στάδιο Παροικίας
Ο στίβος στην Πάρο δημιουργήθηκε τον τελευταίο καιρό και παρά τις αντίξοες συνθήκες που υπάρχουν στο δημοτικό στάδιο της Παροικίας, οι αθλητές δίνουν όλη τους την δύναμη και την καλή θέληση για προπόνηση που έχουν, με αποτέλεσμα να έχουν πετύχει σημαντικές θέσεις σε διάφορους αγώνες.

Ιστιοπλοϊκός όμιλος Πάρου
Σκοπευτική λέσχη: Υστέρνι  (Άγιος-Βλάσης)
Ο σκοπευτικός αθλητικός όμιλος Πάρου (gun club), είναι ο μοναδικός σκοπευτικός όμιλος στον νομό Κυκλάδων που έχει την έδρα του στην Πάρο.

Beach Volley: Ναυτικός όμιλος Πάρου
Το beach volley πραγματοποιείται στην Πάρο μόνο κατά τους  θερινούς μήνες κυρίως σε παράλιες όπως τα λειβάδια , χρυσή ακτή και ο παρασπόρος .

Ιστιοπλοΐα: Ναυτικός όμιλος Πάρου

Γήπεδο τένις, Αγ. Ειρήνη
Αντισφαίριση: Αγία Ειρήνη

)
Το άθλημα της  αντισφαίρισης στην Πάρο πραγματοποιείται σε ένα σύλλογο μόνο, μέχρι στιγμής, στην αγία Ειρήνη, το Paros Tennis Club.Εκεί τα άτομα θα μάθουν τα μυστικά του αθλήματος από τους ειδικούς  και θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε πανελλήνια πρωταθλήματα.

Επιτραπέζια αντισφαίριση: Παρασπόρος, Αγκαιριά

Kite surf: Χρυσή Ακτή, Πούντα

Wind surf: Χρυσή Ακτή, Πούντα

Πολεμικές Τέχνες: (MMA,BOX-KICK-BOXING,JIU-JITSU,KARATE,TAE-KWO-DO)

Αθλητικές εκδηλώσεις:
·         Πανελλήνιο Πρωτάθλημα optimist από ΝΟΠ
·         Αγώνας βόλεϊ στο Λογαρά
·         Beach Volley στο Λογαρά
·          Κωπηλατικοί αγώνες στη παραλία Δρυού
·         Παγκόσμιο πρωτάθλημα kite surfing στη Πούντα (χορηγοί ΕΟΤ, Δ.Πάρου)

·         Εσωτερικό πρωτάθλημα κολύμβησης, ΝΟΠ